LIESBETH LIST, BERT VERBEKE EN JELLE CLEYMANS

01-12-2017 20:00

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk. Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan. Ze doen dit samen met Liesbeth List, de grande dame van het Nederlandstalige chanson.  Drie instrumenten en drie stemmen: in de sfeer van de vroegere ‘Shaffy Chantant’ brengen deze zes ervaren artiesten een theaterprogramma dat het niet moet hebben van de show, maar wel van de intensiteit en confronterende kracht waarmee de nummers van Ramses vertolkt worden.

Met: Liesbeth List (zang), Jelle Cleymans (zang, gitaar), Bert Verbeke (zang, piano), Dirk Schreurs (piano), Henk de Laat (contrabas), Ron van Stratum (drums, percussie)

WAAR Arjaantheater

 

PRIJS € 20 - € 19 (groep, student -26, 55+) - € 16 (abo) 

Info en tickets: http://www.de-abdij.be/cultuurcentrum-geraardsbergen/kalender/liesbeth-list-bert-verbeke-en-jelle-cleymans