Stan - Poquelin II

19-12-2017 20:00

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière.

Reden genoeg voor een ploeg rasacteurs – verzameld uit Olympique Dramatique, STAN, ARSENAAL/ LAZARUS, Dood Paard en NTGent – om opnieuw in Molières werk te grasduinen en er een nieuwe voorstelling mee te maken. Stijn Van Opstal, Kuno Bakker, Damiaan De Schrijver, Jolente De Keersmaeker, Els Dottermans, Willy Thomas en Frank Vercruyssen, dat is de ploeg die samen aan de slag gaat met het oeuvre van Molière.

Staan zeker op het programma: Le Bourgeois gentilhomme (1670), waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag van de adel wil imiteren en L’Avare (1668), een tragikomedie over gierigheid, machtswellust, hebzucht, waarheid en leugen, die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken.

STAN kent het werk van Molière bijzonder goed. Eerder maakte het spelerscollectief al het succesvolle Poquelin (2004), een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière, waaronder Le Médecin malgré lui, Sganarelle en Le Malade Imaginaire. De voorstelling toerde uitgebreid in een Nederlandstalige én een Franstalige versie. En smaakte duidelijk naar meer. Op naar Poquelin II.

Info & tickets: https://www.ccdeplomblom.org/programma/stan