TONEELHUIS & BART MEULEMAN Desperado

18-01-2018 20:00

Vier kerels brengen samen het weekend door in een cowboy­dorp. In vol ornaat. In het diepst van hun gedachten zijn het helden van de Far West, in het dagelijkse leven is het heldendom pijnlijk veraf. Van op hun barkruk analyseren ze de wereld, het werk, de vrouwen (en ja hoor, ook een beetje zichzelf).

Zwartgallige maar onweerstaan­bare humor in Desperado, op tekst van het Nederlandse duo Kas & de Wolf, in een regie van Bart Meuleman. De vier pistoleros van dienst zijn Tom Dewispelaere, Kevin Janssens, Johan Van Assche en Marc Van Eeghem.

 

“Vier mannen, vier sukkels. Het beeld dat van mannen geschetst wordt in Desperado is niet fraai. En daarom is het zo geestig. Afgrondhumor.” (Bart Meuleman)

 

“Droogkomisch maar beenhard. (…) Een staaltje ouwehoeren op topniveau” (Wouter Hillaert in De Standaard, 21 mei 2013)

 

“Deze tekst is een prikkelend spel van oge​​nschijnlijk gebazel, vol herhalingen en flauwekul, maar in zijn slimme opbouw en ritmiek een huzarenstukje dat goeie acteurs kunnen kneden tot een topavond over de tragiek van het mens-zijn. En hier zaten vier toppers op een rij.” (Griet Op de Beeck in De Morgen, 25 mei 2013) 

Regie: Bart Meuleman
met: Tom Dewispelaere, Kevin Janssens, Johan Van Assche, Marc Van Eeghem
tekst: Kas & de Wolf
lichtontwerp: Monique van Hassel
productie: Toneelhuis

 

Info & tickets: https://www.ccdeplomblom.org/programma/desperado